ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ - ΟΠΛΟΚΙΒΩΤΙΑ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Συμβουλές για την ασφάλεια του σπιτιού σας

Με την αύξηση των διαρρήξεων πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να κρατήσουμε τους διαρρήκτες μακριά από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας.
Οι μέρες που αφήναμε τα σπίτια μας ξεκλείδωτα έχουν περάσει προ πολλού. Πολλές διαρρήξεις γίνονται κατά τη διάρκεια ημέρας και αρκετά συχνά, ακόμα και όταν όταν είμαστε μέσα στο σπίτι. Κανένα σπίτι δεν μπορεί να είναι συνολικά απαραβίαστο στην απειλή των διαρρηκτών αλλά ο προληπτικός προγραμματισμός και οι προφυλάξεις κοινής λογικής μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο.
  1. Τοποθετούμε κλειδαριά και αλυσίδα ασφαλείας στην πόρτα εισόδου του σπιτιού μας και κλειδώνουμε πάντα όταν φεύγουμε, ακόμα και αν πρόκειται να απουσιάσουμε λίγη ώρα. (Σε άλλο άρθρο θα αναφερθούμε εκτενέστερα για τις κλειδαριές.)
  2. Δεν αφήνουμε αντικλείδια σε σημεία που μπορούν να εντοπιστούν εύκολα π.χ. χαλάκι, γλάστρα, κ.λ.π.
  3. Εγκαθιστούμε έξω από την κύρια είσοδο, φως που ανάβει αυτόματα όταν κάποιος πλησιάζει.
  4. Φτιάχνουμε το κουδούνι μας. Οι διαρρήκτες συνηθίζουν να χτυπάνε κουδούνια για να ελέγξουν αν είναι κάποιος μέσα.
  5. Μία επιπλέον αποτελεσματική βοήθεια, είναι η εγκατάσταση πρίζας με χρονοδιακόπτη, ώστε να ανάβει και να σβήνει σε χρόνο που εμείς ορίζουμε, ένα φως, ραδιόφωνο, τηλεόραση κ.λ.π.
  6. Αν υπάρχει συναγερμός, αλλάζουμε τακτικά τον κωδικό και καλό είναι να συνδεθούμε με Κέντρο Λήψης Σημάτων
  7. Δεν αφήνουμε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας εκτεθειμένα στο σπίτι μας, τα ασφαλίζουμε σε χρηματοκιβώτιο και δεν γνωστοποιούμε στο κοινωνικό και επαγγελματικό μας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσονται εντός της οικείας μας. (Σε άλλο άρθρο θα αναφερθούμε εκτενέστερα για τα χρηματοκιβώτια.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου